Kanaa valkosipulilla, basilikalla ja persiljalla

Tutustu tähän helppoon, herkulliseen ja kevyeen kanaruokaan. Yhdessä annoksessa on (ilman sivusalaattia) vain 160 kcal, eli ruoka sopii todella hyvin kaloridieetin kylkeen!

Ainekset

4 annosta, noin 160 kcal / annos (+ sivusalaatti)

  • 1 rkl hakattua tuoretta persiljaa
  • 1 rkl hakattua tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • 2 tomaattia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 4 kanan fileetä (ilman marinadia)

Sivusalaatti:

  • salaattia
  • kurkkua
  • tomaattia
  • punasipulia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua puristettuna

Resepti

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
  2. Voitele uunivuoka joko ripauksella oliiviöljyä tai vuoraa vuoka alumiinifoliolla
  3. Ripottele puolet basilikasta ja persiljasta vuoan pohjalle tasaisesti
  4. Aseta kananfileet mausteiden päälle
  5. Murskaa valkosipulin kynnet kanafileiden päälle
  6. Sekoita loput persiljat, basilikat, paprikajauhe, suola ja pippuri
  7. Ripottele seos kanojen päälle
  8. Viipaloi tomaatit ja aseta ne kanojen päälle
  9. Lämmitä uunissa 35 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä
  10. Tarjoile sivusalaatin kanssa. Sivusalaattiin tulee salaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia, suolaa, pippuria ja sitruunamehua.