Tiesitkö, että laihduttaminen on matematiikkaa? Yhtälökin on yksinkertainen: Polta enemmän energiaa kuin mitä syöt. Miten tämä sitten lasketaan, ja toteutetaan käytännössä? Alla löydät vastauksen näihin ja moniin muihin laihduttamiseen liittyviin kysymyksiin.

Minä olin ennen pahimmillani 122 kiloinen. Aloitin kaloridieetin, ja laihduin 40 viikossa noin 50 kiloa. Nykyään olen onnellisempi niin itseeni kuin tähän hetkeen. Lue miten tein sen!

Laihduin pelkästään ruokavalion muutoksella 1,1 kiloa rasvaa viikossa.

1 kilo rasvaa (kyllä, läskiä) on energiassa noin 7000 kilokaloria. Jotta laihdut kilon rasvassa, tulee sinun kuluttaa siis 7000 kaloria enemmän kuin mitä kyseisellä aikavälillä syöt. Jotta laihtuu kilon rasvaa (kyllä siis rasvaa, ei nesteitä) viikossa tulee sinun siis joka päivä kuluttaa 1000 kaloria enemmän kuin mitä syöt.

Mies kuluttaa ihan vain istumalla, nukkumalla ja hengittämällä 2500 kaloria päivässä. Ilman lisättyä liikuntaa, tulee siis syödä ruokaa 1500 kalorin edestä päivässä, jotta laihtuu kilon viikossa. Kiinteyttävää liikuntaakin tulee harrastaa muutaman kerran viikossa, jotta iho ei laihtumisen yhteydessä jää roikkumaan. Tähän suosittelen aerobista liikuntaa, esimerkiksi liikuntakeskuksessa.

Nainen kuluttaa samoilla teeseillä noin 2200 kilokaloria päivässä, joten naisen tulee ilman lisättyä liikuntaa pysytellä vain 1200 päivittäisessä kalorissa. Se saattaa kuullostaa hurjalta, mutta oikeilla välineillä on hyvinkin saavutettavissa.

Miten laihdutan helposti? Ateriankorvikkeilla ja terveellisillä aterioilla!

Itse olen laihtunut aikoinaan 50 kiloa (painoin joskus 122 kiloa) satsaamalla juurikin kaloridieettiin. Ruokailutottumukseni olivat pahoja, söin paljon roskaruokaa ja en pitänyt huolta terveydestäni.

Miten tein sen siis?

Minun ruokavalio oli selkeä:
1. Aamuisin ateriankorvikepirtelö (alle 200kcal / annos)
2. Lounaaksi salaatti (alle 500kcal / annos)
3. Töiden jälkeen ateriankorvike, keitto tai pirtelö (alle 200kcal / annos)
4. Illalliseksi kevyt lämmin ruoka (alle 500kcal / annos)

Kulutin siis 2500 kaloria päivässä ilman lisättyä liikuntaa. Söin noin 1400 kaloria päivässä. Laihduin pelkästään ruokavalion muutoksella 1,1 kiloa rasvaa viikossa.

Kun laihduttaa tulee lisätä myös liikuntaa, joka näkyy lihaskunnossa ja kiinteytyksessä. Jos laihtuu nopeasti, on riski että iho alkaa roikkumaan. Tästä syystä on hyvä harrastaa ainakin kerran viikossa (tunti) aerobista liikuntaa, lisätä hyötyliikuntaa (esim. kävellä rappuset työpaikalla) ja harrastaa ainakin kerran viikossa lihastreeniä. Tätä voi tehdä joko kotonaan tai kuntosalilla.

Aluksi laihduttaminen on haastavaa, kunnes siihen pääsee kunnolla kiinni. Jos ruokavaliosta (esim. 2 ateriankorviketta + 2 kevyttä ateriaa päivässä) jaksaa pitää kiinni 4 viikkoa, on loppu historiaa. Neljässä viikossa keho ehtii tottumaan uuteen ruokarytmiin.

Nykyään olen energisempi, iloisempi ja kuumempi kuin aikaisemmin 🙂

Miksi et siis sinäkin? Tilaa ateriankorvikkeita heti, ja aloita oman elämäsi remontti!

Tilaa ateriankorvikkeita edullisesti tästä!